open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Jutros najhladnije na Sokocu sa minus 19 stepeni, kakvo će vrijeme biti narednih dana
Na području Krajine i dijelu sjevera Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje je mala do umjerena oblačnost.
09.02.2023. u 08:19
get url
text

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -19 stepeni; Bjelašnica -16; Bugojno i Livno -12; Drvar -11; Sarajevo, Tuzla i Zenica -10; Široki Brijeg -9; Sanski Most -8; Banja Luka, Doboj, Gradačac i Stolac -7; Prijedor -6; Bihać -5; Trebinje -2; Mostar i Neum 0 stepeni.

Danas više oblačnosti u sjevernim područjima Bosne. U većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu od 3 do 7.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u petak će u Bosni i Hercegovini biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na jugu zemlje do 1, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U drugom dijelu dana povećanje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U nedjelju, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i kišom, a na planinama sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.