open-navfaktor-logo
search
Progoza vremena
Jutro kišovito, postepeno razvedravanje tokom dana, početkom naredne sedmice moguć i snijeg
Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni pada slaba kiša, a na planinama snijeg.
13.03.2021. u 08:03
get url
text

U sedam sati izmjerene su sljedeće temperature zraka (°C): Bjelašnica -3; Ivan-sedlo 1; Bugojno, Sarajevo-Bjelave 3; Zenica 4; Bihać, Sanski Most, Tuzla 5; Gradačac 6; Grude 8; Mostar 10; Neum 11.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Gercegovini, kako navode iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH, preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. Dio prijepodneva ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne može biti slabe kiše. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 16 °C.

U Sarajevu postepeno raazvedravanje. Dnevna temperatura oko 12 °C.

Za sutra se najavljuje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša. U drugom dijelu poslijepodneva u Krajini se očekuje prelazak kiše u susnježicu ili snijeg, a u centralnim i istočnim područjima Bosne tokom noći. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16 °C. Pad temperature prema kraju dana i u večernjim satima.

U ponedjeljak 15.03.2021., pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje poslije podne. U jutarnjim satima snijeg se očekuje u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, a u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne slaba kiša. Jutarnja temperatura od -3 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 °C.

U utorak 16.03.2021., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima u nižim dijelovima Bosne se očekuje kiša, a u višim susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 4, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 13 °C, saopćeno je iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.