Vrijeme u BiH

Jutra veoma hladna narednih dana, u Hercegovini sutra i jak vjetar

Objavljeno: 24.09.2018. u 22:18

Nakon snijega koji je danas padao na Prokoškom jezeru, a potom i olimpijskoj planini Jahorina, jutro će sutra, ali i narednih dana, biti dosta hladnije u odnosu na prethodne dane

Sutra će biti i jačeg vjetra

FOTO: Ivan Šebalj

Nagla promjena vremena praćena značajnijom temperaturnom razlikom u jednom danu mnoge stanovnike naše zemlje je šokirala. Dosta hladnije će biti i narednih dana, pa će sutra najniže temperature zraka biti između dva i šest stepeni, a na jugu od šest do 11 stepeni. Kako su saopćili iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najviša dnevna će biti između deset i 16 stepeni, a na jugu do 21 stepen.

Sutra će biti i vjetrovito, a jak vjetar se prognozora za Hercegovinu, zapad i jugozapad Bosne.

U srijedu će biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni umjerene snage sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena do jaka bura. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između minus jedan i četiri stepena, na jugu zemlje od pet do devet stepeni. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 17°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C.

U četvrtak će najniža jutarnja temperatura uglavnom biti između nula i četiri stepena, na jugu zemlje od četiri do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura  većinom između 13 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije