open-navfaktor-logo
search
Putevi u BiH
Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove
Jutarnja magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Savjetuje se sporija i opreznija vožnja
04.10.2018. u 08:56
get url
text

Povodom puštanja u rad novoizgrađenog objekta na rijeci Vrbas (MHE "Bočac 2"), danas od 09.00 do 12.00 sati doći će do obustave saobraćaja za sva vozila na magistralnom putu M-16 Karanovac - Crna Rijeka.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad - Lepenica i Visoko - Kakanj, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj - Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad - Ključ, M-5 Donji Vakuf - Travnik i M-18 Semizovac - Olovo -Kladanj.

Od ostalih puteva s izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajaju se regionalni putevi: R-418 Prozor - Tomislavgrad (Podbor - Aćimići), R-445 Lješevo - Visoko, R-454a Bratunac - Drinjača i R-474 Jelah - Piljužići.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.