Zbog redovnog servisiranja opreme na mostovima na autoputu A-1, danas će u vremenu od 9 do 11 sati biti zatvoren silazni krak petlje Vlakovo (iz pravca Jošanice i Butila). Također, na vijaduktu Vlakovo (iz pravca Jošanice i Butila) vozila će se preusmjeriti iz vozne u preticajnu traku.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Zbog radova na asfaltiranju, danas i sutra od 8 do 18 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu Srebrenik - Donja Orahovica. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Srebrenik - Bukva - Gračanica. Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji kolovoza izvode se na magistralnom putu Široki Brijeg - Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca). Na ovoj dionici saobraća se jednom trakom-naizmjenično. U cilju smanjenja gužve, mole se vozači da koriste alternativni pravac Mostar - Rodoč - Varda - Čule.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Maglaj - Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Travnik - Vitez (Nova Bila), Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Stupari - Živinice - Šićki Brod, Šićki Brod - Orašje, Livno - Kamensko, Drvar - Bosansko Grahovo, Šešlije - Modriča i Rogatica - Ustipraća.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 7 do 19 sati.