open-navfaktor-logo
search
Bh. zvijer
Jusuf Nurkić se vratio nakon 16 mjeseci: Sjajan je osjećaj ponovo biti tu
Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su sinoć od Indiane - 88:91, u prvom kontrolnom meču u sklopu priprema za restart NBA sezone (počinje 31. jula). 
24.07.2020. u 08:08
get url
text

VEZANI TEKST - Nurkić 20 minuta dovoljno za dvocifreni poenterski učinak

Nakon 16 mjeseci pauze zbog loma noge, sinoć se na parket vratio naš reprezentativac Jusuf Nurkić, koji se našao u startnoj petorci ekipe iz Portlanda.

Za 20 minuta na parketu ubacio je 14 poena i imao je osam skokova, a nakon utakmice nije krio oduševljenje što je ponovo na parketu.

- Sjajan je osjećaj biti ponovo tu. Nakon podbacivanja sve je bilo isto kao kad sam otišao. Vjerovatno me je nervoza pred utakmicu malo umorila. Teško sam disao dok sam trčao na obje strane parketa. Ali osjetiti taj ritam igre je bilo sjajno - rekao je Nurkić.

Terry Stotts, trener Trail Blazersa, bio je zadovoljan onom što je vidio na parketu kada je u pitanju reprezentativac BiH, kao i Zach Collins, još jedan povratnik nakon povrede.

- Dobro su funcionisali na terenu. Zach je djelovao oko koša, dok smo Nurkiću možda trebali davati više pasova. Bila je kratka lista akcija za njega, ali mislim da je dobro koristio sve prilike. Izgledao je dobro - kazao je Stotts.

I navijači Portlanda obradovali su se Nurkićevim povratkom, kojeg će ponovo moći gledati u nedjelju, protiv aktuelnih NBA prvaka Toronto Raptorsa.

Nurkićeve poene protiv Indiane možete pogledati OVDJE

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.