open-navfaktor-logo
search
Minimalan ugovor
Jusuf Nurkić dobio zanimljivo društvo u svlačionici
Ono što Hrvata možda ne raduje pretjerano jeste činjenica da će paraf staviti na minimalni ugovor, vrijedan 5,6 miliona dolara  
01.07.2019. u 08:38
get url
text

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja potpisat će dvogodišnji ugovor s Portland Trail Blazersima našeg Jusufa Nurkića.

Ono što Hrvata možda ne raduje pretjerano jeste činjenica da će paraf staviti na minimalni ugovor, vrijedan 5,6 miliona dolara.

Ugovor je dvogodišnji, ali druga godina je "player opcija", što znači da će Hezonja nakon sezone moći odlučiti želi li za isti novac nastaviti igrati u Portlandu.

Informaciju je prvi javio Adrian Wojnarowski, najpouzdaniji insajder NBA lige. On je prošle godine prvi javio Hezonjin potpis za Knickse, a i sada kao i tada, pogrešno je napisao prezime Hrvata. Umjesto "Hezonja", napisao je "Hezonjia", što je naljutilo hrvatskog košarkaša.

- Woj, moje ime je Mario Hezonja. Imali smo istu situaciju prošle godine, daj brate! - odgovorio mu je Mario na Twitteru.

Ni reakcija Jusufa Nurkića nije izostala nakon što je saznao da će svlačionicu dijeliti s nekim s kim može razgovarati na maternjem jeziku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.