open-navfaktor-logo
search
Priča se o trejdu
Jusuf Nurkić bi narednu NBA utakmicu mogao dočekati u dresu novog kluba
Izvjesno je i da Jusfa Nurkića na NBA parketima nećemo više vidjeti u 2019. godini
28.08.2019. u 09:27
get url
text

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić od naredne sezone mogao bi napustiti ekipu Portland Trail Blazersa, navode pojedini mediji u Sjedinjenim Američkim Državma.

"Preko bare" se spekuliše kako bi Portland Trail Blazersi mogli u paketu poslati Kenta Bazemorea, Rodneyja Hooda i Jusufa Nurkića u Cleveland Cavalierse, a za to bi dobili pravo na "pickove" na draftu ali i Kevina Lovea.

Portland je ovoga ljeta centarsku liniju pojačao dovođenjem Hassana Whitesidea i Pau Gasola, dok bi im angažman Lovea donio dodatnu širinu na poziciji "četvorke".

Izvjesno je i da Jusfa Nurkića na NBA parketima nećemo više vidjeti u 2019. godini, poslije nezgodnog loma noge kojeg je doživio na početku prošlosezonskog play-offa. Prema određenim informacijama naš najbolji na teren bi se trebao vratiti u februaru sljedeće godine.

Za "bosansku zvijer" protekla sezona je, uprsko povredi, bila najbolja u dosadašnjoj karijeri. U 72 odigrana susreta u prosjeku je imao učinak od 15.6 poena, 10.4 skoka i 3.2 asistencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.