open-navfaktor-logo
search
Koalicija "Za državu BiH"
Jusuf Arifagić i zvanično predao kandidaturu za potpredsjednika RS-a
Kao što je najavio prije više od godinu dana, Jusuf Arifagić je predao kandidaturu za potpredsjednika entiteta Republika Srpska u Centralnu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine, saopćila je Platforma za progres.  
06.07.2022. u 12:34
get url
text
get url
text

- Kandidaturu sam predao ispred koalicije "Za državu BiH", a podršku sam, pored članica koalicije Država: Platforme za progres, Nezavisnog bloka, Zelenih, Posavske stranke i Saveza demokratskih snaga iz Banje Luke, dobio i od Naroda i pravde, BPS-a, Bošnjačkog pokreta i Građanske inicijative - Fuad Kasumović. Podrška je najavljena i od drugih političkih subjekata - naveo je Arifagić i dodao:

- Kroz cijeli svoj život sam pokazao da znam graditi, da mi je država ispred ličnog interesa, a borba za dobrobit mojih sugrađana najsvetija misija koju imam u životu. Zato sam se i odlučio za ovu kandidaturu. Od svog povratka iz Norveške, konstantno sam doprinosio boljitku svih građana entiteta RS. Spreman sam svoje znanje i iskustvo iskoristiti da na poziciji predsjednika/ potpredsjednika RS-a vratim Bosnu i Hercegovinu u ovaj entitet i doprinesem integraciji i razvoju ekonomije i boljeg životnog standarda svih građana na ovom području.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.