open-navfaktor-logo
search
Direktorsko mjesto
Jurišić o imenovanju na poziciju direktorice TVSA: Mene niko zvanično nije obavijestio
Pretpostavljam da je riječ o odluci Nadzornog odbora. Što se mene tiče ja nikakvu zvaničnu potvrdu nemam, rekla nam je Duška Jurišić
18.11.2019. u 19:50
get url
text

Nakon informacija koje su se pojavile u javnosti da je dugogodišnja novinarka i urednica Duška Jurišić imenovana za direktoricu Javnog reduzeća Televizije Kantona Sarajevo (TVSA), Jurišić je za Faktor kazala kako joj pristižu čestitike za novu poziciju, ali da nju o imenovanju niko lično nije obavijestio. Naglašava kako ipak treba sačekati da se pravne procedure ispoštuju.

- Evo sada sam čula od vas da sam imenovana za direktoricu TVSA. Ljudi zovu, čestitaju. Pretpostavljam da je riječ o odluci Nadzornog odbora. Što se mene tiče ja nikakvu zvaničnu potvrdu nemam. To je jedna stvar. I druga, postoji i žalbeni period. Ima više kandidata. Po mojoj ocjeni ono što sam ja imala priliku da vidim, svi su vrlo kvalificirani i sposobni da obavljaju taj posao. Ja mislim da se pravne procedure trebaju ispoštovati i nakon toga ćemo imati zvaničnu objavu - rekla nam je Jurišić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.