open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Juričić tragičar Želje, Velež "preživio" uzavrelu Grbavicu
Jedan od derbija devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Veleža odigran na Grbavici završen je bez pogodaka (0:0).
18.09.2021. u 18:53
get url
text

Duel je odigran u sjajnom ambijentu i punim tribinama zbog proslave stotog rođendana Željezničara.

Fajterskoj utakmici nedostajali su samo golovi. Bliži pobjedi bio je domaći tim. Po jedna šansa s obje strane viđena je u prvom poluvremenu.

Ćosić je u 10. minuti mogao dovesti Velež do prednosti. Probio je po desnoj strani, savladao golmana Bendera, ali neko od igrača Plavih intervenisao je s gol-linije.

Deset minuta kasnije udarac Juričića iz gužve s pet metara brani Bogdanović.

Željezničar je bio opasniji rival u drugom dijelu i više je želio pobjedu.

Najbolju priliku Plavi su imali u 72. minuti. Dosuđen je penal za domaće poslije duela Zeljkovića i rezerviste Zdunića. Rođeni su mnogo negodovali zbog ovakve odluke arbitra Frane Jelića. Dok su se strasti smirile prošlo je nekoliko minuta. Loptu je na bijelu tačku namjestio Juričić i zapucao je preko gola.

{$galerijaFotografija}

Do kraja je Željo imao još nekoliko (polu)prilika za gol, a Velež je mogao do punog plijena u 88. minuti. Sjajno je Ćosić probio po boku, odigrao povratni pas za Anđušića, ali Dudićev džoker s klupe traljavo je šutirao.

Želji je ovo peti remi u sezoni, treći bez pogodaka, a Veležu treći duel odigran neriješenim rezultatom. Velež je peti s 12, a Željo jedno mjesto ispod s bodom manje.

U narednom kolu Željo igra gradski derbi sa Sarajevom, a Velež protiv Borca.

FK Željezničar - FK Velež, 18.09.2021.
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.