open-navfaktor-logo
search
Verbalni duel
Jurgen Klopp se "posvađao" sa stručnim komentatorom
Aktuelni prvaci Engleske, fudbaleri Liverpoola, u odbranu titule krenuli su s maksimalnih devet bodova.
29.09.2020. u 12:37
get url
text

Treću prvenstvenu pobjedu izabranici Jurgena Kloppa ostvarili su u ponedjeljak navečer kada su poslije preokreta s 3:1 savladali Arsenal.

Menadžer Redsa Jurgen Klopp bio je jako zadovoljan nastupom svog tima, što je potvrdio i u izjavi nakon utakmice.

- Sve - bio je kratak odgovor njemačkog stručnjaka na pitanje reportera Sky Sport šta mu se svidjelo u nastupu njegove ekipe protiv Arsenala.

Ova kratka izjava Kloppa bila je okidač za raspravu sa legendarnim kapitenom Uniteda Royem Keaneom, koji je sjedio u studiju kao stručni komentator, a baš i nije dijelio mišljenje menadžera kluba sa Anfielda.

- Tu i tamo bilo bilo je nekih propusta - kazao je Keane, a u dijelu svog komentara koristio je i riječ "traljavo" nakon čega ga je prekinuo Klopp.

- Ovo bila traljava predstava? Nisam siguran jesam li dobro čuo. Možda smo govorili o nekoj drugoj utakmici, ova to sigurno nije. Izvinite, ali ovo je nevjerovatan opis ovog susreta - naglasio je Klopp, te dodao:

- Ovo je bilo izvrsno, ništa nije bilo traljavo, baš ništa. Bili smo dominantni od prve sekunde. Fudbal koji smo igrali bio je odličan. Ništa loše nema se reći o ovoj utakmica. Bila je sve osim traljava.

Ubrzo se uključio Keane...

- Kazao sam da je bilo traljavih momenata. Mislim da ste bili odlični, ne znam da li ste me dobro čuli - replicirao je legendarni Irac.

- Čuo sam sam tek riječ "traljavo", pa sam pomislio ako je to u vezi s ovom utakmicom, onda je pogrešno - uzvratio je Klopp, nakon čega su mu iz studija poručili da mora čuti i ostatak komenatara.

- Pogledat ću, sto posto - rekao je menadžer Liverpoola.

Nakon što se Klopp isključio iz programa, Keane je imao posljednju riječ.

- Osjetljiv trener? - glasilo je pitanje za Keanea, a koje se odnosilo na reakciju njemačkog stručnjaka.

- O da, jako osjetljiv. Zamislite još da je izgubio - kazao je bivši kapiten Uniteda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.