open-navfaktor-logo
search
Oprezan
Jurgen Klopp: Na pola puta smo do titule, imamo još 19 mečeva
Trener Liverpoola izjavio je da bi bilo suludo kazati da je prvenstvo već sada gotovo i da će Redsi sigurno osvojiti titulu
30.12.2019. u 18:52
get url
text

Trener Liverpoola Jurgen Klopp izjavio je da je previše rano za slavljenje naslova prvaka bez obzira na ogromnu prednost koju njegova ekipa ima u odnosu na rivale, javlja Anadolu Agency (AA). 

- Svi me pitaju kakva mi je bila 2019. godina. Bila je savršena, ali kod nas se broje sezone, a ne godine. Na pola puta smo do titule, ali imamo još 19 mečeva da odigramo. Još ništa nije gotovo -rekao je Klopp novinarima.

Istakao je da bi bilo suludo kazati da je prvenstvo već sada gotovo i da je Liverpool siguran da će osvojiti titulu. 

- Jednako razmišljaju i naši navijači, ne pada im na pamet da sada slave. Prate nas iz utakmice u utakmicu i zato idemo korak po korak. Zamislite da ja sjednem tu pred vas i kažem ono što želite čuti - da je prvenstvo gotovo. Pa to bi bilo potpuno suludo - rekao je njemački stručnjak.

Zaključio je da je ubijeđen da njegova ekipa neće slaviti titulu prvaka sve dok ne budu potpuno sigurni da su prvaci.

- Već pet, šest ili sedam sedmica stalno mi postavljaju to pitanje. A ja, kao svako normalno ljudsko biće, imam isti odgovor. Jer još ništa nije završeno. Dakle, raspravljajte o tome ako želite, pitajte me šta želite, ali ne očekujte drugačiji odgovor - kazao je Klopp.

Liverpool je lider Premier lige s 55 bodova i utakmicom manje, Leicester je drugi s 42, a Manchester City treći s 41 bodom.

 
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.