open-navfaktor-logo
search
Menadžer Liverpoola
Jurgen Klopp kritikovao UEFA-u: Ubit ćete igru
Trener Liverpoola žestoko je kritikovao UEFA-u zbog činjenice da će se samo četiri dana nakon finala Lige prvaka igrati prvo polufinale Lige nacija
10.05.2019. u 15:47
get url
text

Fudbaleri Liverpoola su u fantastičnoj revanš-utakmici polufinala Lige prvaka s 4:0 savladali Barcelonu i tako anulirali poraz od 3:0 iz prvog meča i izborili plasman u finale.

Drugu sezonu uzasotpnu Redsi će se boriti za "srebrenu amforu", i to 1. juna u Madridu protiv Tottenhama.

Trener Liverpoola Jurgen Klopp žestoko je kritikovao UEFA-u zbog činjenice da će se samo četiri dana nakon finala Lige prvaka igrati prvo polufinale UEFA-ine Lige nacija, a samo dan poslije će se sastati Holandija i Engleska.

Ukupno devet fudbalera koji će igrati u finalu Lige prvaka mogli bi se naći na terenu u dresu reprezentacija svega nekoliko dana kasnije. Iz Liverpoola su to Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Georginio Wijnaldum i Virgil van Dijk, te Harry Kane, Dele Alli, Eric Dier, Kieran Trippier i Danny Rose iz Tottenhama.

- Ukoliko ne naučimo da se ophodimo prema našim igračima, onda ćemo ubiti ovu sjajnu igru jer bez igrača fudbal više neće biti tako dobar - kazao je Klopp, što je bila jasna kritika na račun UEFA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.