Južna longitudinala: Zakazan termin završetka radova

objavljeno: 19.02.2018. u 13:20

Najvjerovatnije 900 metara dijela Južne longitudinale od kružnog toka kod pekare AS, koja prolazi kraj stadiona Grbavica i završava se na skretanju prema Pofalićima, završit će se u maju.

- Kada nam omoguće vremenske prilike, počet ćemo sa asfaltiranjem, jer ne možemo asfaltirati po snijegu. Asfaltiranje na ovom dijelu Južne longitudinale trebalo bi početi u martu. Rok za završetak ovog posla je maj i Euroasfalt će to uraditi kako je naznačeno u ugovoru – izjavio je za Faktor Faruk Medošević, šef projekta kružni tok.

Trolejbusi su počeli ponovno saobraćati 13. februara nakon 25 dana jer su se izvodili radovi na kružnom toku kod pekare AS u Hrasnom Brdu.

Stanovnici Dobrinje sada ponovo imaju vezu do centralnih dijelova Sarajeva. Odvijanje saobraćaja je usporeno, ali to građani tolerišu jer skoro mjesec učenici, studenti i zaposleni su imali velikih problema kako doći do odredišta.

Kod pekare AS završena je tek prva faza kružnog toka u Hrasnom Brdu. Počeli su i radovi druge faze kružnog toka, na kojoj su najveći izazov iskop i gradnja dva nova pothodnika, kazali su nam građevinci.

Prema projektu kružnog toka kod pekare AS bit će izgrađena tri lifta, a trenutno je u toku gradnja prvog. Liftovi će biti za invalide i stanovnike Hrasnog Brda, da mogu sići u pothodnike i izaći na kružni tok.