open-navfaktor-logo
search
Ambasador
Jukić: Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru ne vezuje samo sličan mentalitet već i slične vrijednosti
Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru ne vezuje samo sličan mentalitet već i slične vrijednosti i put kojim teže, ocijenio je ambasador BiH u Crnoj Gori Branimir Jukić, gostujući u emisiji Tema Televizije E, navodeći da gestove koje su pokazali navijači dvije zemlje primjer koji bi i druge zemlje trebalo da slijede.
20.10.2022. u 20:09
get url
text

 

- Riječ je o dvije bliske države, bliskim narodima, a mi kao političari, diplomate, novinari možemo samo to afirmirati. Kao u sitnom mozaiku, kad se sve te kockice poklope, imate ovakav odnos navijača i građana. Nakon svega mogu reći da sam ponosan što sam ambasador BiH u Crnoj Gori - kazao je Jukić ne krijući oduševljenje gestovima crnogorskih navijača tokom mečeva fudbalskih i rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Upravo bi gestovi navijača dvije reprezentacije mogla biti iskra u produženom trajanju koja će svima poslužiti kao primjer, kazao je nekadašjnji crnogorski diplomata i novinar Radovan Miljanić.

- Među navijačama iz svih bivših jugoslovenskih republika ne razgovara se nego se reži, produkuje se mržnja, njeguje se neprijateljstvo. Ovo je za mene zaista jedan nesvakidašnji primjer. Primjer čojstva i sa jedne i sa druge strane. Što bi Crnogorci rekli dobro se dobrim vraća - ističe Miljanić.

Za ovu televiziju govorio je i nekadašnji predsjednik RK Bosna Nermin Salman koji je crnogorsku javnost oduševio kupovinom karata našim navijačima pred meč rukometnih reprezentacija u Sarajevu.

- Gestom sam želio pokazati da su svi crnogorski navijači dobrodošli u Sarajevo i BiH i da ćemo uvijek nastojati biti dobre komšije i prijatelji - kazao je, između ostalog, Salman, prenosi CdM.me.

VEZANI TEKST - Oduševio Crnogorce: Kakav gest bivšeg predsjednika RK Bosna

A oduševljenje Nerminom Salmanom nije krio predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda koji je, u izjavi za TV E, kazao da bi svi željeli da žive u svijetu u kojem ima više ljudi poput njega.

- Njegov gest je zavrijedio pažnju regiona - istakao je Kapisoda, dodajući da bi svi željeli da ga vide kad bude revanš i pripreme mu iznenađenje u znak zahvalnosti.

A zahvalnost Crna Gora duguje i Fahrudinu Meškoviću, čovjeku koji je ugostio crnogorske navijače. U video izjavi kazao je da je želio da se oduži u ime BiH crnogorskim navijačima.

- Bilo je tako lijepo da su i naši i vaši navijači plakali. Ovako treba da radimo u budućnosti, da napravimo normalnu situaciju u ovim državama, da se družimo i da nema više ispada. To vrijeđa naše narode - naveo je on.

Kaže i da su svi čekali ovakve događaje i nada se da će oni poslužiti kao primjer svima. Navodi i da rezultat nije važan već odnosi među ljudima koji treba da budu puni poštovanja.

Na pitanje je li sirnica ili burek sa sirom, ambasador BiH u Crnoj Gori kroz smijeh odgovara: "Uz dužno poštovanje, ali, ipak, sirnica".

Gosti u studiju saglasili su se da su događaji koji su oduševili region pobjeda svih te izrazili nadu da dolaze bolja vremena za region.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.