open-navfaktor-logo
search
Govorio za Faktor
Juan Manuel Varea pred polufinale SP-a: Navijam za Argentinu, ali to je jedna utakmica i može se svašta desiti
Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru ulazi u samu završnicu. Prvog finalistu dobit ćemo večeras nakon duela u kojem će igrati dvostruki svjetski prvaci Argentinci i aktuelni viceprvaci Hrvati.
13.12.2022. u 10:05
get url
text

Argentinac Juan Manuel Varea, nekadašnji napadač Širokog Brijega i Željezničara, za Faktor je najavio večerašnji spektakl za ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Varea danas ima 36 godina, a ljubiteljima bosanskohercegovačkog fudbala je poznat još od 2009. godine, kada je stigao na Pecaru i potom bio najbolji stranac Premijer lige te najbolji strijelac svog tima.

Njegov fudbalski put je počeo u rodnoj Argentini u Velezu, a osim Širokog Brijega i Željezničara nastupao je i za hrvatske klubove Kamen, Imotski, Dugopolje i Split, a okušao se u još nekoliko zemalja u Azerbejdžanu (Ravan Baku), Bugarskoj (Černo More), Albaniji (Bylis Balish) i Malti (Hiberniansu).

VEZANI TEKST - Argentina i Hrvatska u direktnom okršaju za finale, mogu li Vatreni srušiti i Gaučose?

Karijeru je završio proteklog ljeta u Kruševu. Trenutno je pomoćnik Jure Ivankovića u juniorskom timu Širokog Brijega te se u Sarajevu školuje za UEFA A trenersku licencu.

Svojevremeno jedan od najboljih igrača Premijer lige ističe da u večerašnjem duelu ne možemo očekivati dobru predstavu jer je ipak mnogo toga u igri.

- Što se tiče utakmice, mislim da neće biti puno igre. Bit će puno borbe, ali neće biti veliki broj golova. To je jedna utakmica i može se svašta desiti, to niko ne zna. Po meni neće biti dobar fudbal - kazao je Varea te otkrio svog favorita u ovom duelu.

- Navijam za Argentinu - kazao je nekadašnji golgeter Širokog.

Jednom od najboljih fudbalera svijeta Lionelu Messi Mundijal u Kataru je posljednja šansa da osvoji ovaj pehar koji mu nedostaje.

- Čovjek se bori da to osvoji. Ovo je njegova posljednja šansa za osvajanje Svjetskog prvenstva. On će se truditi za to, a da li će to uspjeti, vidjet ćemo uskoro - kazao je Argentinac.

Varea u rodnoj Argentini nije bio skoro tri godine. Svoju domovinu će posjetiti za nekoliko dana, a zanimljivo je da mu je let za Argentinu zakazan na dan finala Mundijala.

- Nisam bio skoro tri godine u Argentini, ali idemo ovu godinu. Moj brat se ženi. Idem sa ženom i kćerkom, putujemo u nedjelju poslije finala. Let je četiri sata nakon finala, pa mogu gledati utakmicu. Bit ću tamo mjesec dana. Poslije počinju pripreme sa Širokim pa se moram vratiti - zaključio je za kraj Varea.

Varea u dresu Željezničara, Foto: FK Željezničar

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.