open-navfaktor-logo
search
Angažman
JU Služba za zapošljavanje KS: Poziv ljekarima u penziji da pomognu u borbi protiv koronavirusa
JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" uputila je javni poziv svim penzionisanim zdravstvenim radnicima visoke stručne spreme da se jave ovoj ustanovi, ukoliko su u mogućnosti da svojim angažmanom pomognu zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevu, kojima je to potrebno u borbi protiv koronavirusa.
01.11.2020. u 17:01
get url
text

Usljed pogoršane epidemiološke situacije i shodno iskazanim potrebama zdravstvenih ustanova, Vlada KS je na sjednici održanoj u prošli četvrtak, 29. oktobra 2020.godine, donijela zaključak čiji je sastavni dio bio i "da se Služba za zapošljavanje KS, u saradnji sa nadležnim komorama zdravstvenih radnika, obrati javnim pozivom svim penzionisanim zdravstvenim radnicima u Kantonu visoke stručne spreme, s ciljem njihove evidencije i, po potrebi, angažiranja u liječenju Covid pacijenata.

- Cijenjeni ljekari na ovaj poziv mogu se odazvati putem telefona broj 033/569-135. Rok za prijave nije ograničen i ostaće otvoren do daljnjeg - saopćeno je iz vlade KS.

Podsjećamo i da, prema još jednom zaključku Vlade sa pomenute sjednice, ova ustanova treba dostaviti Kriznom štabu Ministarstva zdravstva KS i Vladi KS pregled medicinskog kadra koji se vode na njenoj evidenciji visoke i srednje stručne spreme, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.