open-navfaktor-logo
search
Istraga
Jovičević oca nasmrt izudarao puškom po glavi, pa je zakopao u dvorištu
Na prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta, danas je određen pritvor Daliboru Jovičeviću, osumnjičenom za ubistvo njegovog oca Slavka Jovičevića.
29.02.2020. u 16:25
get url
text

Jednomjesečni pritvor određen mu je zbog opasnosti od bjekstva, potvrdio je sekretar brčanskog Tužilaštva Samir Beganović.

- Sumnja se da je osumnjičeni u porodičnoj kući u kojoj je živio zajedno s majkom i ocem, u vrijeme dok se u kući nalazio sam sa njim, tvrdim predmetom-automatskom puškom, ocu zadao više udaraca u predjelu glave, usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt žrtve - naveo je Beganović.

Jovičević se također sumnjiči i za neovlašteno držanje automatske puške marke M70, koju je koristio za počinjenje ubistva, a kasnije je zakopao u dvorištu zajedno s pripadajućim šaržerima i municijom.

- Pošto je nakon bjekstva lišen slobode i jučer doveden u prostorije Tužilaštva Distrikta, tužilac ga je ispitao i odmah predložio nadležnom sudu da mu odredi pritvor, što je Osnovni sud na danas održanom ročištu prihvatio. Tužilaštvo, u saradnji s Policijom Distrikta, nastavlja istragu protiv njega za krivična djela ubistva na svirep način i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari - kazao je Beganović.

Ubistvo se, podsjećamo, dogodilo 12. februara u Brezovom polju u Brčkom. Nakon što je u kući pronađeno tijelo ubijenog Slavka (63), za njegovim sinom raspisana je potjernica. 

On je uhapšen u noći sa srijede na četvrtak u Sarajevu i to nakon što je u KCUS-u zatražio ljekarsku pomoć. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.