Fudbaleri Čelika trenirali su danas pod vodstvom dosadašnjeg prvog pomoćnika Igora Jovića, koji će u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone na gostovanju kod Mladosti u Doboju kod Kaknja zamijeniti Slavišu Božičića, s kojim je jučer dogovoren sporazumni prekid saradnje koja je trajala samo dva mjeseca.

- Ja sam odlučio da ostanem i završim sezonu, jer su me iz kluba kontaktirali i tražili da završim posao. Do sada je sve bilo korektno i nisam imao nikakvog razloga da ne ostanem. Šta će biti poslije, vidjet ćemo nakon utakmice, ali o tome trenutno i ne razmišljam. Sada je najbitnije da uzmemo ta tri boda i osiguramo sebi mir u kući - ističe Jović, koji je došao u tandemu s Božičićem.   

U pripremi za subotnju utakmicu 19. kola BHT Premijer lige, trener Jović zbog povreda ili bolesti na današnjem treningu nije imao Tarika Isića, Fenana Salčinovića, Marka Raguža, Anela Dedića, Nermina Jamaka i Vedrana Vrhovca.

Po posebnom programu danas su radili Aidin Mahmutović i Ljubuša Pecelj, koji imaju problema sa zadnjom ložom. 

- Spremamo se za tu zadnju utakmicu sa onim što imamo. Vidjet ćemo tokom nedjelje kako će sve izgledati sa povrijeđenim igračima. Vidjet ćemo ko može, a ko ne može nastupiti, ali već sam razgovarao s Dedićem i on je rekao da će moći nastupiti. Nadam se da će moći i Mahmutović i Pecelj, ali ko god da ode i s kim god da izađemo na teren, cilj je da odigramo dobru utakmicu te da završimo ovu polusezonu s nova tri boda - kaže Jović.

On napominje kako je i u nedjelju na terenu izgledalo dobro protiv Borca iz Banja Luke, ali da ipak nisu uspjeli sačuvati prednost iz prvog poluvremena te su izgubili s 1:2.

- Mislim da imamo šanse da zabilježimo tri boda protiv Mladosti, protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak. Ova bi tri boda za nas značila i "šest bodova" jer bismo ih ostvarili protiv direktnog konkurenta i sada smo samo skoncentrisani na to. Zato mi trebaju samo zdravi igrači jer i teren će biti težak za igru - upozorava Jović, koji sigurno neće moći računati na Jamaka, koji je zbog tri žuta kartona suspendiran za tu utakmicu.

Čelik u posljednju utakmicu ulazi sa 16 bodova i na 10. mjestu, dok je Mladost, koja je također nedavno promijenila trenera te iznenadila na gostovanju Zrinjski (1:1), s dva boda manje plasirana na 11. mjesto.