open-navfaktor-logo
search
Pred evropski ispit
Jović: Nismo odgodili utakmicu sa Sarajevom zbog ekipe iz San Marina
Uoči posljednjeg treninga pred uzvratni meč 1.pretkola Konferencijske lige gdje Tuzla City dočekuje Tre Penne, na stadionu Grbavica upriličena je pressica a pred novinare su izašli trener Dragan Jović i veznjak Huso Karjašević.
13.07.2022. u 17:35
get url
text

Strateg Plavih je na početku kazao:

- Nakon prve utakmice na kojoj smo napravili pozitivan rezultat, uspjeli smo odmoriti ekipu i napraviti dobru analizu. Sutra želimo popraviti greške iz prve utakmice, te slaviti novu pobjedu i proći dalje. U prvoj utakmici bilo je dosta nervoze, željeli smo što prije doći do gola, nadam se da će sutra biti više mirnoće. Stanje u ekipi je odlično, atmosfera također, a imamo određenih problema sa povredama - rekao je trener Dragan Jović.

Novinare je zanimalo i odgađanje utakmica u Premijer ligi gdje Plavi neće za vikend gostovati na Koševu.

- Mi nismo odgodili utakmicu radi ekipe iz San Marina, već zbog puta u Holandiju. Tamo nas čeka dug put, težak protivnik a Savez je dozvolio da odgodimo prve tri utakmice. Dali smo naznaku već u Sloveniji da ćemo odgoditi prvu utakmicu u Premijer ligi. Kada smo savladali ekipu iz San Marina, odmah naredni dan smo odgodili utakmicu i upoznali o tome naše sportske prijatelje iz FK Sarajevo - pojasnio je Jović.

Njegovo mišljenje o ekipi iz San Marina je sljedeće:

- Igrali smo protiv njih kada sam bio u Zrinjskom. Kada sam bio sa Mostarcima mi smo šetali i obilazili grad, a stražari su se slikali sa nama i govorili da oni naši rivali na terenu. Sada je to potpuno drugačija ekipa, kvalitetnija… Kvalitet je na našoj strani, cilj nam je da upišemo dvije pobjede.

Ovako je usporedio kvalitet PL sad i kada je radio prije devet godina.

VEZANI TEKST - Tuzla City časti navijače na Grbavici
 

- Nije me bilo dugo, kao neposredni akter gledao sam utakmice. Liga je bolja, ali infrastruktura je problem, no sada se rade tereni. Siguran sam da će nivo igre biti bolji, a kako vidimo sve su se ekipe pojačale, napravili su svi dobru selekciju i radujem se što ću biti jedan od aktera u Premijer ligi.

O svojoj ekipi ima sljedeće mišljenje:

- Zatekao sam grupu momaka koji imaju sjajnu radnu etiku, klub je bolje organizovan nego što sam mislio gledajući iz daljine. Ambiciozna je ovo sredina, svim igračima koji su otišli želim sve najbolje, a mi smo fokusirani na igrače koji su tu sa nama. Prijelazni rok za nas nije završen, moguća su još neka nova imena.

Potom se novinarima obratio i Huso Karjašević.

- Želimo potvrditi rezultat iz prve utakmice, popraviti neke stvari. Ekipa je spremna i svi spremni dočekujemo sutrašnji meč. Naša je želja da zabijemo što više golova sutra i da sa što većim samopouzdanjem dočekamo naredne utakmice - kazao je Karjašević.

Utakmica Tuzla City-Tre Penne igra se sutra od 18 sati na Grbavici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.