open-navfaktor-logo
search
Trener Cityja
Jović: Imamo ideju za AZ Alkmaar, priča o novcu je alibi
Dragan Jović, trener Tuzla Cityja, zadovoljan je viđenim protiv tima Tre Penne iz San Marina u revanšu prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu koji je pripao Tuzlacima ubjedljivo - 6:0.
14.07.2022. u 20:23
get url
text

Već poslije prve tekme nije bilo neizvjesnosti. Odigrali smo profesionalno i korektno maksimalno respektujući rivale. Sačuvali smo neke igrače za naredni izazov. Zahvalio bih se i Željezničaru na pomoći oko organizacije utakmice - rekao je Jović na konferenciji za medije po završetku utakmice.

Tuzla City u narednoj rundi čeka mnogo ozbiljniji rival, a to je nizozemski AZ Alkmaar.

- U drugom pretkolu nas čeka izuzetno težak rival. Dobro je što smo igrali prvo pretkolo da igrači osjete Evropu. Alkmaar je nedavno prodao igrača u Ajax za 10 miliona eura, ali idemo sa ambicijama da pokušamo ostvariti aktivan rezultat pred revanš. Nije ovo danas što ste vidjeli sve od Tuzla Cityja. Sačuvali smo neke igrače za Alkmaar - kaže Jović i nastavlja:

- Protiv Alkmara bih želio vidjeti hrabru igru. Zbog onoga što smo vidjeli protiv Čukaričkog i Maribora (pripremne utakmice op.a.) daje nam za pravo da budemo blagi optimisti. Imamo određenu ideju kako se suprotstaviti Alkmaru, ne volim priču o novcu, jer je to alibi...

Tuzla City će naredne sedmice otputovati u Nizozemsku na prvi duel druge runde kvalifikacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.