open-navfaktor-logo
search
O incidentu u Beogradu
Jovanović za Faktor: Napala me grupa "Hijene", oni skandiraju "Nož, žica, Srebrenica" i "Ubij, zakolji"
Lider srbijanskog LDP-a Čedomir Jovanović sinoć je razbio izlog prodavnice brze hrane u Novom Beogradu tvrdeći da je to uradio nakon što su ga napali pripadnici navijačke grupe "Hijene" i to u blizini zgrade u kojoj živi.
03.06.2021. u 11:56
get url
text

- Nisu to navijači, to je ološ koji skandira "Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji" i "Nož, žica, Srebrenica". Ko to može klicati nego samo ljudski ološ, koji je ovakva Srbija proizvela. Nisu se oni rodili takvi, oni su posljedica ludila u kojem živimo. Oni su Delije, a mi smo kriminalci. Svako normalan može da pretpostavi šta može da se desi u susretu sa tom vrstom ljudi. Oni nisu sposobni ni za šta drugo, ali neka mi ne dolaze pred kuću. Neka mi ne ugrožavaju porodicu. Reagirao sam kao i u bilo kojoj drugoj situaciji. Ja sam od takvog materijala. Ne povlačim se pred siledžijama. Nosim svoj krst i neću da se žalim – kaže na početku razgovora za Faktor Čedomir Jovanović.

Lider srbijanskog LDP-a ističe da mu je krivo ako je nekoga uznemirio i razočarao.

- Mogu samo da branim ono za šta živim, a to je moja porodica. Ja njih da žrtvujem neću i pred njima neću da se povlačim, niti da reagujem onda kada im u podrumu kuće nađu mašinu za mljevenje mesa. To su srpski navijači. Delije Crvene zvezde. Oni su razbili grad u posljednjih sedam dana, ali ne mogu tako da rade sa mojom kućom i porodicom. Možda ne mogu da zaštitim Petu halu u Beogradu i restorane koje oni demoliraju, ali dok dišem štitiću svoju porodicu – dodaje Jovanović.

Nakon incidenta Jovanović je u terencu interventne jedinice odvezen u policijsku stanicu Novi Beograd.

- Dao sam izjavu u policiji i opisao šta se desilo. U policiju je došao i moj avokat Aleksandar Šćekić. Daje izjavu meni iza leđa. Toliko je puta bio svjedok sličnih situacija. Prije ili kasnije, to uvijek pukne. Ti ljudi koji su me sinoć sačekali ispred stana zajedno imaju 100 godina robije i nikom ništa. Neće se ovo prekinuti samo od sebe. Zlo nikad samo ne prolazi. Mi sa tim moramo da se suočimo. Nikada nisam okretao glavu. Porodica i dijete, bilo čije, je za mene kao moje. Meni nije važno da li Vučićev sin ima dvije ili 22 godine. To je njegovo dijete i isto tako dijete ima svaki drugi političar kao i ja. Nisam slučajno otac i muž. To sam želio i to toliko volim, ne pada mi na pamet da se pred nekim povlačim. Njihove sačekuše ne mogu na mene utjecati – kazao je lider LDP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.