open-navfaktor-logo
search
Britanski bokser
Joshua priznao: Vjerojatno ću ostati bez jednog šampionskog pojasa
Bokserski svijet priželjkuje okršaj Joshue protiv Tysona Furyja ili Deontayja Wildera
27.12.2019. u 16:08
get url
text

Svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO Britanac Anthony Joshua priznao je u razgovoru za Sky Sports kako će u 2020. godini možda morati prepustiti neki od šampionski pojasa.

U vlasništvu Joshue trenutno su četiri svjetska pojasa u teškoj kategoriji nakon što je početkom ovog mjeseca pobijedio Andyja Ruiza, ali ima dva obavezna izazivača s kojima se mora suočiti sljedeće godine.

- Frustrirajuće je za prvaka, a vjerojatno ću ostati bez jednog pojasa. Mrzio bi ostati bez naslova, jer nije lako skupljati sve te pojaseve, stvarno je teško i zadržao sam ih toliko godina - kazao je Joshua za Sky Sports, te dodao:

- Međutim, možda ću morati ostati bez nekoga od njih zbog bokserske politike. Postoje stvari koje su izvan moje kontrole. Ako ga izgubim, znam da ću ga moći vratiti.

Joshua još nije izabrao svog narednog rivala. Bokserski svijet priželjkuje njegov okršaj protiv Tysona Furyja ili Deontayja Wildera, ali sve je izglednije kako će prvi napad na njegove titule dobiti IBF-ov izazivač za naslov Bugarin Kubrat Pulev ili WBO-ov obavezni izazivač Ukrajinac Oleksandr Usyk.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.