open-navfaktor-logo
search
Odbranio pojaseve
Joshua nokautom Povjetkina skoro izbacio iz ringa
Britanski bokser Anthony Joshua na Wembleyju je u sjajnoj borbi obranio naslov svjetskog prvaka protiv Alexandera Povetkina
23.09.2018. u 00:09
get url
text
Anthony Joshua Aleksander Povetkin

Ruski bokser je šest rundi žestoko mučio aktuelnog prvaka i boksom koji je prezentirao pomalo je iznenadio ali i šokirao sve na kultnom engleskom stadionu. Ipak, jedan njegov trenutak nepažnje u sedmoj rundi Joshui je omogućio da ostane na tronu i zadrži šampionske pojaseve.

Britanac je u sedmoj rudni uspio plasirati jedan žestok udarac, nakon čega je uslijedila serija koja je Povetkina poslala na na pod. Rus je nekako uspio ustati u devetoj sekundi, ali će se ispostaviti da je to bilo ništa drugo do odugovlačenje onog što je bilo neizbježno - nokaut. Samo nekoliko sekundi kasnije Rus se ponovo našao u problemu, a iz njegovog ugla odlučili su prekinuti borbu i Povetkina prepustiti doktorima.

Do sedme runde 39-godišnji Povetkin je kod sudija vjerojatno bio u maloj prednosti ili je barem u džepu imao neriješen rezultat. Rus, kojeg je jedino dosad pobijedio Vladimir Kličko, sjajno se predstavio engleskoj publici. Nekoliko puta je uzdrmao prvaka. Već u drugoj rundi mu je raskrvario nos, ali nije uspio pronaći udarac kojim bi protivnika poslao na pod, a kući otputovao s pojasevima svjetskog prvaka u koferu.

Prvak će naslove braniti 13. aprila, također na Wembleyju, a očekuje se da bi mu protivnik mogao biti pobjednik dvoboja Wilder - Fury.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.