open-navfaktor-logo
search
Tottenham
Jose Mourinho: Treba li nam napadač? Da, ako bude bilo moguće dovesti nekoga
Harry Kane je povrijeđen i odsustvovat će sa terena vjerovatno do aprila
17.01.2020. u 15:44
get url
text

Jose Mourinho, menadžer Tottenham Hotspura, kazao je danas da rade sve što je u njihovoj moći da u januarskom prijelaznom roku dovedu napadača, jer je prvi izbor Harry Kane povrijeđen i odsustvovat će sa terena vjerovatno do aprila, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tottenham je posljednjih dana povezivan sa dovođenjem Krzysztofa Piateka, napadača Milana, dok se govori i o mogućnosti dovođenja na posudbu Ze Luisa iz Porta.

- Treba li nam napadač? Da, ako bude bilo moguće dovesti nekoga. Ali to mora biti pozitivna situacija za nas. U ovom trenutku imamo napadače koji su jako dobri. Heung-min Son, Lucas Moura, Erik Lamela, Giovani Lo Celso, Dele Alli, naravno da su svi oni jako dobri, ali nedostaje nam taj klasični napadač, čovjek koji će biti meta. Dakle, ako bude moguće, dovest ćemo nekoga. Radimo sve što je moguće i nije lako, ali trudimo se da dovedemo ofanzivnog igrača u naš tim - kazao je Mourinho za britanske medije.

Tottenham u subotu u 23. kolu Premier lige gostuje kod Watforda, koji je nizom sjajnih rezultata uspio pobjeći iz zone ispadanja. Susret će se igrati na Vicarage Roadu sa početkom u 13.30 sati.

Trenutno na tabli Tottenham zauzima osmo mjesto sa 30 bodova, dok je Watford na 17. sa 22.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.