open-navfaktor-logo
search
Bura u Rimu
Jose Mourinho optužio svog igrača za izdaju, Italijani otkrili njegovo ime
Fudbaleri Rome ostali su bez poobjede u duelu 14. kola Serie A na gostovanju kod Sassuola.
10.11.2022. u 11:41
get url
text

Nakon što su vikend poraženi u gradskom derbiju od Lazija (0:1), sinoć su remizirali odigravši 1:1.

Izabranici Josea Mourinha poveli su u 80. minuti golom Tammyja Abrahama, a konačnih 1:1 postavio je Andrea Pinamonti pet minuta kasnije. Special One je poslije utakmice bio bijesan zbog (ne)zalaganja jednog svog igrača.

- Rekao sam mu da u januaru mora pronaći novi klub. Žao mi je što je trud ekipe izdan stavom jednog neprofesionalca. Nisam ovako govorio o Rogeru Ibanezu nakon Lazija jer su pogreške sastavni dio igre, a njegov stav nikad nije bio problematičan.

Imati neprofesionalan stav, to nije pošteno prema saigračima i to me razočaralo. Imao sam 16 igrača na terenu u utakmici protiv Sassuola i svidio mi se stav njih 15.

Ovom preostalom sam poručio da takvo što nikad više ne želim vidjeti. U januaru može tražiti drugi klub - rekao je Mourinho.

Portugalac nije želio otkriti ime fudbalera koji ga je razočarao, ali Corriere dello Sport piše da je u pitanju Rick Karsdorp. Nizozemac je u igru ušao u 65. minuti umjesto Zekija Celika i izgubio je nekoliko posjeda, bio neprecizan u ubacivanjima i loše odigrao odbranu kod gola za izjednačenje. Također, zamjera mu se što sa saigračima nije slavio vodeći gol u 80. minuti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.