Osim spomenutog dvojca potpuno su se oporavili i Steven Bergwijn i Moussa Sissoko. Datum početka nastavka Premier lige tek treba da bude određen, a igrači se od danas mogu vratiti normalnim treninzima. No, Mourinha raduje što su se njegovi veoma važni igrači oporavili od povreda, mada je upozorio da je potpuno drugačije trenirati i igrati takmičarske utakmice.

Upravo povrede u februaru i martu stvorile su velike probleme Mourinhu, pa je Tottenham u tom period okončao takmičenje u FA kupu i Ligi prvaka.

- U ovom trenutku ne mogu reći da su spremni igrati, jer jedna je stvar oporaviti se od povrede, a druga biti spreman igrati fudbal - naglasio je Mourinho za britanske medije i dodao:

- U Harryjevom slučaju, mislim da nije igrao skoro pet mjeseci, ali svi oni više nisu povrijeđeni. Treniraju, a treninzi u ovom trenutku imaju puno ograničenja. Ne možemo se takmičiti, ne možemo igrati jedni protiv drugih, moramo držati određenu distancu. Kane, Son, Bergwijn, Sissoko, svi su u redu. Mislim da ćemo imati nekoliko sedmica normalnih treninga. Za nekoliko sedmica momci će biti spremni da igraju. Naravno ne na maksimumu svog potencijala, ali mislim da to u ovom trenutku niko ne može.

Premier liga je prekinuta 13. marta zbog pandemije koronavirusa nakon 29 odigranih kola. U tom trenutku Tottenham je bio na osmoj poziciji sa 41 bodom, sedam manje od Chelseaja koji je držao četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka. Lider je bio Liverpool sa čak 82 boda.