open-navfaktor-logo
search
Planovi Portugalca
Jose Mourinho objasnio gdje očekuje United do kraja
Slavni klub s Old Trafforda ne igra pretjerano dobro ove sezone. Tek su osmi na tabeli sa sedam bodova manje od četvrtoplasiranog Tottenhama
24.11.2018. u 12:27
get url
text

Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda, smatra da njego tim do kraja ove godine može biti među prva četiri tima Premier lige Engleske, iako je u ovom trenutku od tih pozicija udaljen čak sedam bodova, prenosi Anadolu Agency (AA).

Slavni klub s Old Trafforda ne igra pretjerano dobro ove sezone. Tek su osmi na tabeli sa sedam bodova manje od četvrtoplasiranog Tottenhama. Premier liga daje četiri predstavnika u Ligu šampiona pa je zbog toga borba za prva četiri mjesta svake sezone posebno zanimljiva.

- Znam da je trenutno velika razlika. Ali, znam i da do kraja decembra imamo osam utakmica, a to su 24 boda. Vjerujem da ćemo, nakon toga, biti u top četiri - kazao je Mourinho za britanske medije uoči današnje utakmice s Crystal Palaceom.

Portugalski trener je dodao da će u timu biti Anthony Martial, koji je zbog povrede propustio utakmice reprezentacije Francuske.

- Martial je ostao s nama. Nacionalni tim je bio svjestan njegovih problema i dozvolio mu da ostane. Bio je u rovitom stanju, ali radio je stvarno naporno i spreman je da igra protiv Crystal Palacea. Da li je spreman da igra tri utakmice u sedam dana, ne znam, ali važna je samo naredna utakmica - istakao je Mourinho.

Martial je ove sezone sa šest golova najbolji strijelac Crvenih đavola u Premier ligi Engleske.

Susret 13. kola Manchester United - Crystal Palace igraće se danas sa početkom u 16 sati na Old Traffordu.

Lider prvenstva je Manchester City s 32 boda, dva više od Liverpoola, a čak 12 više od osmoplasiranog gradskog rivala Uniteda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.