open-navfaktor-logo
search
Portugalac "poludio"
Jose Mourinho bijesan na sudije: Na trenutke me bilo sram gledati šta rade
Roma je osvojila bod na vrućem gostovanju kod Napolija. 
19.04.2022. u 08:10
get url
text

Meč na stadionu Diego Armando Maradona završen je rezultatom 1:1, a Vučica je poraz izbjegla golom El Shaarawyja u 91. minuti.

Jose Mourinho, trener gostujućeg tima, nakon utakmice bio je ljut na sudije, smatrajući da je njegov tim oštećen.

- Činilo se da je nemoguće da ostanemo neporaženi i zato sam slavio bod. Nije moja ekipa igrala loše. Naprotiv, nismo bili loši, ali sam svakako imao osjećaj da će biti teško, ako ne i nemoguće da ostanemo neporaženi.

VEZANI TEKST - Napoli posustaje: Roma u nadoknadi uzela bod na Maradoninom stadionu

Čitao sam nedavno nečiju izjavu da bi Serie A mogla biti odlučena ako sudije budu griješile na štetu tri najbolje ekipe u ligi (Milan, Inter i Napoli). Može liga biti odlučena i kad se griješi njima u korist. Na trenutke me bilo sram stajati uz aut-liniju i gledati šta Di Bello i Di Paolo rade - rekao je Mourinho nakon meča protiv Napolija.

Potom je za DAZN objasnio na što je konkretno mislio.

- Želite primjer? Hoćete dva, tri ili više? Crveni karton za Zanolija. U svakoj ligi na svijetu u prvom poluvremenu dobio bi drugi žuti karton. Drugo, nije suđen penal na Zaniolu. U redu, golman prvi dolazi do lopte, ali ruši Zaniola dok ovaj još može doći do nje. Ima toga još puno, ali stat ću na tome - kazao je Mourinho.

Roma nakon 33 kola ima 58 bodova i drži poziciju koja vodi u Evropu ligu. Gradski rival Lazio, te Fiorentina imaju po dva boda manje, te se do kraja sezone očekuje borba za peto mjesto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.