open-navfaktor-logo
search
Organizirani kriminal
Još traje ispitivanje, Faktor saznaje imena svih uhapšenih u akciji "Scarface"
Akciju "Scarface", koja je počela preksinoć, izveli su pripadnici MUP-a TK, uz asistenciju Federalane uprave poilicije (FUP) i Obavještajno sigurnosne-agencije (OSA) BiH, a uz nadzor Kantonalnog tužilaštva TK
19.12.2019. u 13:42
get url
text

U Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona još traje ispitivanje uhapšenih u velikoj akciji MUP-a TK kodnog naziva "Scarface". Akcijom je za sada obuhvaćeno 14 osoba, a za sve njih će, kako saznajemo, najvjerovatnije biti predložen pritvor, s tim da je jedan član kriminalne grupe već u zatvoru, jedan je u privoru, dok je jedan nedostupan našim organima gonjenja.

Akciju "Scarface", koja je počela preksinoć, izveli su pripadnici MUP-a TK, uz asistenciju Federalane uprave poilicije (FUP) i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, a uz nadzor Kantonalnog tužilaštva TK.

U akciji su, saznaje Faktor iz pouzdanih izvora, uhapšeni Beriz Kabilović, Selver Salimović zvani Švrćo, Mujo Mandžić, Amer Beganović Hajdarević, Ammar Adrović, Adnan Požegić, Adis Šahinagić, Semir Mustafa, Admir Trumić i Ermin Trumić. Zbog ranije počinjenih krivičnih djela u pritvoru se već nalazi Alen Jahić, dok je Armin Halilović zbog ranije presude u zatvoru. Ime 14. osobe protiv koje se vodi istraga još nije poznato jer ta osoba još nije dostupna našim organima gonjenja, a u trenutnim okolnostima nije u interesu istrage da ta osoba bude identificirana.

Uhapšeni se terete za krivična djela počinjena na područu Tuzle, Živinica, Banovića i Kalesije, a osumnjičeni su za organizirani kriminal, ubistvo, iznudu, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, pripremanje krivičnih djela, pranje novca i neovlaštenu trgovinu i stavljanje u promet opojne droge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.