open-navfaktor-logo
search
Džanan Musa
Još nije sigurno za septembar
Džanan Musa, košarkaški A reprezentativac BiH, koji je ovog ljeta popisao za Brooklyn Netse, nedavno je preko svoje Facebook stranice najavio povratak u državni tim uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.
20.08.2018. u 20:14
get url
text

Naš dragulj propustio je finiš drugog kruga kvalifkacija (utakmice protiv Francuske i Belgije) zbog obaveza u NBA, a sada ne bi trebalo biti  problema da se pojavi na okupljanju, jer će NBA klubovi dozvoliti svojim igračima odlazak na reprezentativna okupljanja.

Međutim, Musa je večeras u razgovoru za Federalnu televiziju (FTV), naglasio kako još ne može potvrditi da će biti na raspolaganju stručnom štabu Zmajeva. 

-  Što se tiče reprezentacije još nije sigurno šta je za septembar. Ja ću dati sve od sebe da budem na tom okupljanju. Sve su prilike da će biti tako, ali naravno, sve se može promijeniti za noć - kazao je, između ostalog, Musa u razgovoru za FTV.   

Reprezentacija će se okupiti 30. augusta u Sarajevu, a u ovom ciklusu odigrat će dvije utakmice. Prvo će 13. septembra gostovati u Finskoj, a tri dana kasnije u Sarajevu će ugostiti Češku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.