open-navfaktor-logo
search
Special One
Jos Mourinho: Da sam mogao, na poluvremenu bih napravio 11 izmjena
Jose Mourinho, menadžer Tottenhama, bio je izuzetno ljut nakon sinoćnjeg šokantnog poraza (0:1) u Evropskoj ligi na gostovanju kod Royal Antwerpena.
30.10.2020. u 10:48
get url
text

Nakon susreta izjavio je da bi volio da je na poluvremenu mogao zamijeniti svih 11 igrača, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mourinho je napravio četiri promjene u sastavu nakon prvih 45 minuta. Igru su napustili Dele Alli, Steven Bergwijn, Giovani lo Celso i Carlos Vinicius. Međutim, to Tottenhamu nije pomoglo da izbjegne neugodan poraz.

- Volio bih da sam mogao napraviti 11 promjena na poluvremenu. Ne želim analizirati pojedince. Ne volim to raditi. Imamo veliku ekipu s puno dobrih igrača. Moja je odgovornost pružiti im priliku da igraju i uhvate je s obje ruke, kako bi bili u stanju da traže još minuta. Nakon ove utakmice moj budući izbor će biti vrlo jednostavan - naglasio je portugalski trener za britanske medije.

Pobjedu belgijskom predstavniku donio je Lior Rafaelov pogotkom u 29. minuti. Time je prekinut sjajan niz Pijetlova u oktobru u kojem su do duela u Belgiji odigrali pet utakmica u kojima su u četiri slavili i jednom odigrali neriješeno.

- Više volim da hvalim protivnike jer su odigrali veličanstvenu utakmicu, a ne da krivimo sebe jer smo odigrali groznu utakmicu. Ali moram raditi oboje istovremeno. Krivite me jer ja sam šef i moja je odgovornost to ko igra. Međutim, moram priznati da mi je utakmica potvrdila nekoliko stvari, otkrila neke upitnike i pomoći će mi u budućnosti u donošenju odluka. Također i ja učim svaki dan - zaključio je Mourinho.

Uprkos porazu Tottenham ne bi trebao imati problema da prođe grupu J Evropske lige. Nakon dva kola lider je Antwerpen, a slijede Tottenham i LASK sa po tri, te Ludogorets bez bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.