open-navfaktor-logo
search
Među 100 na svijetu
Još jedno veliko priznanje za Pjanića: Do kada će čekati na nagradu u BiH?
Partije i igre Pjanića u dresu Juventusa posljednjih godina mnogo više cijene na međunarodnoj sceni negoli na domaćoj
18.12.2019. u 13:43
get url
text

Kao na isteku svake kalendarske godine pa tako i ove, engleski The Guardian proglašava 100 najboljih fudbalera svijeta u godini na izmaku.

Za razliku od 2018. godine, kada su se među 100 najboljih svjetskih fudbalera našli Edin Džeko (54. pozicija) i Miralem Pjanić (51. pozicija), ove godine mjesto među TOP 100 izborio je samo veznjak Juventusa.

Za razliku od prošle fudbalski reprezentativac naše zemlje ove godine zauzima 50. poziciju, a iza njega su brojna velika i poznata imena svjetskog fudbala. Coutino je recimo na 100. poziciji. Mjesto ispod njega je Alexandre Lacazette, a slijede Handanović, Cazorla i Zlatan Ibrahimović. Zmaju u ovom izboru u leđa gledaju i Marco Reus (80. pozicija), Gabriel Jesus (75), Raphael Varane (73), Marqinhos (71), Thiago Silva (68), Dani Alvves (57), Edinson Cavani (56), Paul Pogba (55), kao i mladi Norvežanin Erling Haaland koji se nalazi na 53. mjestu.

Iako je Guardian tek obznanio najbolje do 41. pozicije, teško je očekivati da će se među narednih 40 imena naći neko od naših fudbalera.

Partije i igre Pjanića u dresu Juventusa posljednjih godina mnogo više cijene na međunarodnoj sceni negoli na domaćoj, gdje ga već nekoliko godina zaobilaze nagrade za najboljeg sportistu naše zemlje iako sa Starom damom gospodari italijanskim fudbalom gdje je četvrtu godinu zaredom uvršten u idealni tim Serie A zajedno sa Cristianom Ronaldom, kojem je nedavno bio i kapiten.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.