open-navfaktor-logo
search
Fekalije u moru
Još jedna plaža u Hrvatskoj zatvorena za kupanje
Zastavica je postavljena na plaži ispred hotela Rixos Libertas, a na njoj je bila postavljena i prošle godine, zbog curenja fekalija u more
06.07.2019. u 10:19
get url
text

Na plaži u Dubrovniku podignuta je crvena zastava, koja upozorava na zabranu kupanja u moru.

Kako piše portal Dubrovniknet.hr, građani javljaju da je more zagađeno i da smrdi.

Zastavica je postavljena na plaži ispred hotela Rixos Libertas, a na njoj je bila postavljena i prošle godine, zbog curenja fekalija u more.

- Kako nam javljaju građani, more je jako šporko, smrdi pa je za pretpostaviti kako se sve ovo događa upravo zbog onečišćenja i opasnosti kupanja. Eto i to smo dočekali. Da plavo, bistro, čisto more s kojim se dičio hrvatski i dubrovački turizam postane sve ostalo osim toga. Sat nam je otkucao i već je i prošlo vrijeme u kojemu se trebalo reagirati i zabraniti izgradnju, apartmanizaciju, prekapacitiranost i sve ostalo prije rješavanja infrastrukture. Ako se nastavi istim tempom, moći ćemo pomalo i zaboraviti na turizam - piše Dubrovniknet.hr.

Prije nekoliko dana Dubrovačko-neretvanska županija upozorila je da je i na plaži Srebreno kod Dubrovnika došlo do onečišćenja mora fekalijama, zbog čega je bilo zabranjeno kupanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.