open-navfaktor-logo
search
Emotivni Bekić
Još jedan odlazak iz Sarajeva: Kada se popneš na vrh, i pad je veličanstven
Ponosan sam što sam bio dio najvećeg kluba u našoj zemlji, poručio je Bekić 
28.05.2019. u 13:01
get url
text

FK Sarajevo osvojio je duplu krunu, ali će u narednu sezonu ući sa određenim izmjenama u igračkom kadru.

I tokom sezone znalo se da će nakon posljednjeg kola ekipu napustiti Nikad Mujakić, koji seli u Kortrijk, te Rifet Kapić, koji je bio na posudbi iz Grashoppersa.

A danas im se priključio i Almir Bekić, defanzivac, kojem je istekao ugovor. Bekić se emotivnom porukom oglasio na Instagramu i potvrdio da napušta redove osvajača duple krune nakon četiri godine provedene na Koševu.

- Došao sam prije četiri godine, FK Sarajevo me doveo i pružio šansu za napretkom, te da dotaknem vrh. Zar postoji mogućnost da se rastaneš na bolji način? Kada se popneš na vrh, i pad je veličanstven. Iz ovog kluba sam postao A reprezentativac, te osvojio Kirin kup i duplu krunu, sarađivao sam sa brojnim trenerima različitih profila, pogleda i naobrazbe od Uščuplića, Ješića, Hurtića, Janjoša do mog Hukija sa kojim sam uživao raditi...

Ovom prilikom želim reći hvala svim trenerima, stručnom štabu, direktorima, rukovodiocima, navijačima, medijima, uživao sam sarađivati sa vama. FK Sarajevo, zauvijek ću biti zahvalan za šansu koju ste mi dali, ovaj tim je okružen sjajnim ljudima i samo će rasti u budućnosti. Ponosan sam što sam bio dio najvećeg kluba u našoj zemlji. Vaš Almir Bekić - napisao je Bekić na Instagramu.

Bekić je u Sarajevo stigao iz Slobode, a nastupao je i za zagrebački Dinamo, Sesvete, GOŠK iz Gabele, te Lokomotivu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.