Mladi defanzivac koji je pod, u najmanju ruku, sumnjivim okolnosti propustio posljednje okupljanje naše selekcije, na meti je brojnih evropskih timova.

Nakon Chelseaja, Milana i PSV-a, čini se da bi se u borbu za potpis mladog stopera mogao uključiti i nizozemski velkan Ajax.

Da postoji veliki interes za stopera Malmoa svjedoče i riječi Ahmedhodžićevog menadžera Marcusa Rosenberga, kojim otac naše reprezentativca uopće nije oduševljen, a nedavno je izrekao mnoštvo teški optužbi na njegov račun, zbog čega se Anel morao pravdati u javnosti.

- Interes je ogroman. Gotovo svakodnevno se piše o Anelu i nije tajna da uvijek postoje novi klubovi koji ga zovu. Ne moraju to biti nužno klubovi, već agenti ili ljudi koji se bave transferima ili su posrednici u nekim timovima - kazao je Rosenberg za Sydsvenskan.

- Anel mora otići u klub u kojem može potpuno procvjetati, negdje gdje neće završiti na klupi. Svi klubovi sa zanimanjem već neko vrijeme prate Anela i tako znaju zašto ga žele dovesti. Tokom zimske pauze slušat ćemo razne ponude koje dobijemo - naglasio je Ahmedhodžićev menadžer u izjavi za švedski Sport1.