VEZANI TEKST - Ima li nepotizma u bh. kući fudbala: Jedan brat delegat, drugi direktor, u FSBiH šute

Pokazali su to nebrojeno puta do sada, posebno u vrijeme pandemije koronavirusa, kada su pojedinci sitne, lične interese stavljali ispred fudbala.

A još jedan dokaz stigao je sinoć.

Sarajevo se nakon remija u derbiju protiv Željezničara i izjave Amara Osima o "nepoštenom rasporedu utakmica" (derbi se trebao igrati u septembru, ali je tada odgođen zbog nastupa Sarajeva u Evropskoj ligi), "razmahalo" papirom koji je sa Grbavice upućen na adresu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, odnosno na adresu odjela za takmičenje.

Željezničar je u dopisu Komitetu za takmičenje FSBiH tražio drugačiji raspored utakmica, što je jasno vidljivo.

Konkretno to se odnosilo na termin 28. oktobra kada je Željo igrao protiv Zrinjskog, a tražio je da spomenutog datuma igra meč osmine finala Kupa BiH protiv Goražda, što u FSBiH nisu prihvatili.

VEZANI TEKST - Sarajevo dokumentom s Grbavice "demantovalo" izjavu Amara Osima

Na kraju je Komitet za takmičenje donio odluku kakvu je donio i utakmice su odigrane, ali je od ljudi u krovnoj kuću bh. fudbala u najmanju ruku neozbiljno da dopis koji je upućen njima šalju u druge klubove.

Čak i ako su tražili izjašnjenje od drugog kluba - Fudbalski klub Sarajevo u ovom slučaju.

Pilavu i njegovim saradnicima očito je bilo teško sročiti tri rečenice, pa su samo proslijedili dopis koji su dobili sa Grbavice.

Bordo tim to je sinoć zloupotrijebio i izvukao iz konteksta samo jedan datum, objavivši na svojoj internet-stranici, uz potpuno drugačiju interpretaciju onoga što je u njemu Željo tražio.

U nastavku pročitajte šta piše u dopisu FK Željezničar i na čiju adresu je upućen. 

U dopisu je jasno navedena samo jedna adresa - FSBiH