open-navfaktor-logo
search
(Ne)promišljen potez
Još jedan dokaz amaterizma u Fudbalskom savezu BiH
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, odnosno odjel zadužen za takmičenje (Sektor za sport kojem rukovodi direktor Elmir Pilav), te Komitet za takmičenje (predsjednik Milorad O. Lale), još jednom su potvrdili da su apsolutni šampioni amaterizma.
05.11.2020. u 13:52
get url
text

VEZANI TEKST - Ima li nepotizma u bh. kući fudbala: Jedan brat delegat, drugi direktor, u FSBiH šute

Pokazali su to nebrojeno puta do sada, posebno u vrijeme pandemije koronavirusa, kada su pojedinci sitne, lične interese stavljali ispred fudbala.

A još jedan dokaz stigao je sinoć.

Sarajevo se nakon remija u derbiju protiv Željezničara i izjave Amara Osima o "nepoštenom rasporedu utakmica" (derbi se trebao igrati u septembru, ali je tada odgođen zbog nastupa Sarajeva u Evropskoj ligi), "razmahalo" papirom koji je sa Grbavice upućen na adresu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, odnosno na adresu odjela za takmičenje.

Željezničar je u dopisu Komitetu za takmičenje FSBiH tražio drugačiji raspored utakmica, što je jasno vidljivo.

Konkretno to se odnosilo na termin 28. oktobra kada je Željo igrao protiv Zrinjskog, a tražio je da spomenutog datuma igra meč osmine finala Kupa BiH protiv Goražda, što u FSBiH nisu prihvatili.

VEZANI TEKST - Sarajevo dokumentom s Grbavice "demantovalo" izjavu Amara Osima

Na kraju je Komitet za takmičenje donio odluku kakvu je donio i utakmice su odigrane, ali je od ljudi u krovnoj kuću bh. fudbala u najmanju ruku neozbiljno da dopis koji je upućen njima šalju u druge klubove.

Čak i ako su tražili izjašnjenje od drugog kluba - Fudbalski klub Sarajevo u ovom slučaju.

Pilavu i njegovim saradnicima očito je bilo teško sročiti tri rečenice, pa su samo proslijedili dopis koji su dobili sa Grbavice.

Bordo tim to je sinoć zloupotrijebio i izvukao iz konteksta samo jedan datum, objavivši na svojoj internet-stranici, uz potpuno drugačiju interpretaciju onoga što je u njemu Željo tražio.

U nastavku pročitajte šta piše u dopisu FK Željezničar i na čiju adresu je upućen. 

U dopisu je jasno navedena samo jedna adresa - FSBiH

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.