open-navfaktor-logo
search
Njemački drugoligaš
Još dva člana Dynamo Dresdena zaražena koronavirusom
Još dva člana Dynamo Dresdena zaražena su koronavirusom, zbog čega taj njemački drugoligaš neće nastaviti takmičenje ni naredne dvije sedmice, javlja Anadolu Agency (AA).
22.05.2020. u 10:03
get url
text

Dvojica fudbalera Dynama iz Dresdena su 9. maja bili pozitivni na testu na koronavirus, zbog čega je ta ekipa stavljena u dvosedmični karantin.

Uprava kluba saopćila je da su svi članovi kluba retestirani po isteku karantina i da su još jedan fudbaler i jedan član stručnog štaba bili pozitivni na testu.

Novozaraženi dvojac je stavljen u novi dvosedmični karantin, a ostatak ekipe će od sutra nastaviti treninge u izolaciji.

Prve utakmice Druge Bundeslige nakon pandemije odigrane su prošle sedmice, ali zbog zaraženih fudbalera meč nije igrao tim iz Dresdena.

Dynamo zbog istih razloga ni ovog vikenda neće igrati utakmicu, a povratak na teren očekuju tek 31. maja kada bi trebali igrati protiv Stuttgarta.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je 11. marta ove godine proglasila globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima Univerziteta "Johns Hopkins", u svijetu je koronavirusom zaraženo 5.106.686 ljudi. Od posljedica zaraze umrlo je 332.978 oboljelih osoba, a izliječeno je 1.950.518 osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.