open-navfaktor-logo
search
Organizatori potvrdili
Još 37 pozitivnih osoba na koronavirus na Olimpijskim igrama u Pekingu
Organizatori Olimpijskih igara danas su objavili da je još 37 osoba bilo pozitivno na koronavirus testiranju među akreditiranim osobama za Zimske igre u Pekingu, uključujući desetak sportista ili članova tima.
31.01.2022. u 17:13
get url
text

U saopćenju se navodi da je testiranje obavljeno u nedjelju i bilo je 28 pozitivnih osoba od ukupno 1.252 dolaska na aerodrom u Pekingu, od kojih se osam odnosilo na sportiste i članove tima.

Još četiri osobe iz te grupe bile su pozitivne u sklopu Olimpijskog balona, ​​zatvorene petlje, zajedno s još pet osoba uključenih u igre koje se otvaraju u petak i trajat će do 20. februara.

Organizatori su od 23. januara zabilježili ukupno 176 osoba koje su bile pozitive ne COVID-19, od čega 51 među sportistima i članovima tima.

Igre se održavaju po strogim pravilima zbog pandemije, što znači da su svi učesnici, od sportista do novinara, potpuno odvojeni od ostatka kineske populacije.

Da bi se infekcije što brže otkrile, svaki učesnik u balonu mora svakodnevno da uradi PCR test, nakon prvog kojeg će uraditi po dolasku u zemlju.

Svako ko je pozitivan mora se izolirati u posebnom hotelu. Nakon dva negativna PCR testa u razmaku od najmanje 24 sata, oni mogu napustiti izolaciju prije perioda od 10 dana. Nakon toga je dovoljan jedan negativan test.

Kina i dalje provodi strogu nultu strategiju koronavirusa uz provođenje strogih mjera. U posljednjih nekoliko sedmica vlasti su uvele karantin u nekoliko gradova sa milionima stanovnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.