open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Jorginho novi igrač Arsenala
Jorginho, 31-godišnji vezni igrač iz Italije, pridružio se Arsenalu, a potpisao je ugovor na 18 mjeseci, s mogućnošću produženja za još godinu dana, javlja Anadolija.
31.01.2023. u 21:51
get url
text

Jorginho, koji dolazi iz londonskog rivala Chelseaja, upisao je 143 nastupa u Premier ligi Engleske, a iz Arsenala su se pohvalili da im se pridružuje fudbaler s ogromnim iskustvom u klupskom i reprezentativnom fudbalu.

Prema navodima britanskih medija Arsenal je gradskom rivalu za Italijana platio obeštećenje od 12 miliona funti (13,6 miliona eura).

Pored skoro 500 klupskih nastupa tokom karijere, Jorginho je više od pet godina standardan u reprezentaciji Italije, za koju je odigrao 46 utakmica i osvojio titulu prvaka vrope 2020. godine.

Otkako je došao u Chelsea, Jorginho je bio standardni prvotimac, a osvojio je Ligu prvaka, Ligu Evrope, Superkup Evrope i FIFA svjetsko klupsko prvenstvo.

Karijeru je započeo u omladinskoj akademiji u italijanskom klubu Verona. Tokom pofesionalne karijere nastupao je za Veronu, Sambonifacese i Napoli iz kojeg je 2018. godine stigao u Chelsea.

Jorginho će nositi dres s brojem 20 i odmah će se pridružiti svojim novim saigračima uoči subotnjeg meča u gostima kod Evertona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.