open-navfaktor-logo
search
Houston
Jones rekordni 14. put slavio u borbi za titulu UFC-ovog prvaka
Nakon pet sjajnih i neizvjesnih rundi Jon Jones (26-1-1 nc) uspio je odbraniti titulu u poluteškoj kategoriji pobjedom nad Dominickom Reyesom (12-1).
09.02.2020. u 08:30
get url
text

Jones je tako ispisao nove stranice UFC-a s najviše pobjeda u borbama za titulu, a sinoćnja je bila ukupno 14.

Noć sa subote na nedjelju donijela nam je jednu fantastičnu borbu u kojoj se izazivač itekako iskazao protiv najboljeg poluteškaša, a prema mišljenju mnogih i općenito najboljeg boraca u povijesti MMA-a.

VEZANI TEKST - Arbitri nisu bili naklonjeni Bektiću: Bh. borac poražen podijeljenom sudijskom odlukom

Reyes je glavnu borbu UFC-a 247 uraganski otvorio i od samog starta napadao prvaka. Pogađao je izazivač raznim ručnim i nožnim tehnikama, no Jones je ostajao smiren i konstantno vršio pritisak. I u drugoj rundi vidjeli smo već nakon minute novi žestok napad izazivača. Puno je toga prvak uspio izbjeći, ali neki su udarci ipak odsjeli na meti. Kako je borba odmicala tako je i Jones počeo sve češće pogađati, ali Reyes je na trenutke dobro izgledao i u trećoj rundi.

Posljednjih deset minuta borbe donijelo je još veći pritisak Jonesa koji je smanjivao razliku u udarcima. Sve češće smo gledali i Jonove pokušaje rušenja od kojih je većinu Reyes zaustavio. Dio njih je i prošao, ali izazivač se brzo pridizao na noge.

Reyes se puno kretao i tako onemogućavao Jonesu da poveže više udaraca. Ali svo to kretanje i pritisak prvaka ipak su ga osjetno usporili zbog čega je i završnicu meča prepustio Jonesu.

Nakon 25 minuta borbe, odluku o pobjedniku donijele su sudije, a oni su Jonesu donijeli novu odbranu naslova.

Na iznenađenje Reyesovog tima, sve trojica sudija prednost su dala aktuelnom prvaku (48-47, 48-47 i 49-46).

Bila je to 14. pobjeda Jona Jonesa u mečevima za titulu te sada s jednom više od legendarnog Georgesa St-Pierrea vodi na ovoj listi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.