open-navfaktor-logo
search
Brexit bez dogovora
Johnson: Kažu da nisam demokrata, ma dajte, to je samo hrpa gluposti
Johnson pokušava pronaći novi kompromis za razlaz s Europskom unijom, nakon niza neuspjeha koje je doživio u parlamentu koji se oštro protivi njegovoj strategiji za Brexit
10.09.2019. u 19:40
get url
text

Britanski premijer Boris Johnson je ponovio da će postići sporazum o Brexitu i izvesti Veliku Britaniju iz Europske unije 31. oktobra, javlja Anadolu Agency (AA).

- Imat ćemo sporazum, naporno ćemo raditi da dobijemo taj sporazum. Postoji način da se sporazum postigne, ali to zahtijeva zaista mnogo posla - rekao je Johnson te dodao da se Britanci moraju pripremiti i za izlazak bez sporazuma s EU-om.

"Bude li stvarno potrebno, izaći ćemo bez sporazuma. A ovo što kažu da nisam demokrata, ma dajte, molim vas, to je samo hrpa gluposti", kazao je britanski premijer.

Johnson pokušava pronaći novi kompromis za razlaz s Europskom unijom, nakon niza neuspjeha koje je doživio u parlamentu koji se oštro protivi njegovoj strategiji za Brexit.

Britanski premijer je izjavio da će nastojati postići sporazum do europskog samita 17. i 18. oktobra u Briselu, nakon što su britanski zastupnici odbili njegov prijedlog za prijevremene izbore.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.