open-navfaktor-logo
search
Bez povlačenja
Joe Biden potvrdio da će se i 2024. kandidirati za predsjednika SAD-a
Aktuelni predsjednik SAD-a Joe Biden kandidirat će ponovo 2024. godine za predsjednika države, potvrdila je Bijela kuća.
23.11.2021. u 21:38
get url
text

Ovom objavom završavaju se spekulacije da je Biden možda planirao da se povuče nakon što odsluži jedan mandat kako bi potpredsjednici Kamali Harris omogućio da pokuša postati prva žena predsjednica.

Izvještava se da je posljednjih dana Biden pozivao političke saveznike kako bi ih uvjerio da neće odstupiti uoči izbora 2024., usred loših anketa za njegovu administraciju i njegovog ličnog učinka posljednjih mjeseci, piše Unilad.

Nedavno istraživanje pokazalo je da je Bidenov rejting odobravanja iznosio 40 posto, dok su ranije ovog mjeseca demokrate imale lošije rezultate nego što se očekivalo. Potpredsjednica Harris je također vidjela da je njen lični rejting pao na 28 posto.

Tokom izbornog ciklusa 2020. godine, Biden se suočio sa pitanjima protivnika u vezi sa svojim godinama i sposobnostima za posao – tema koja će vjerovatno postati samo još veći problem dok se bude kandidirao za reizbor. Ako bi Biden bio ponovo izabran i odsluži drugi mandat, imao bi 86 godina kada napusti funkciju, a sa svojih 79 godina već je najstariji predsjednik u historiji Sjedinjenih Država.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.