Još jedan Kralj "bježi" u Italiju: Inter počeo pregovore sa Lukom Modrićem

objavljeno: 01.08.2018. u 09:07

Cristiano Ronaldo je stigao u Juventus, a prelazak slavnog Portugalca u Serie A otvorio je novog poglavlje italijanskog fudbala.  

No, Ronaldo možda neće biti jedini igrač Real Madrida koji se ovog ljeta zaputio na Čizmu.

Kako pišu svjetski mediji njegovim stopama mogao bi i Luka Modrić, kapiten reprezentacije Hrvatske i najbolji igrač Svjetskog prvenstva koje je ovog ljeta odigrano u Rusiji.

O tome da je Modrić meta Intera pišu najugledniji i najupućeniji italijanski mediji i izvori - Gazzetta dello Sport i Sky Sport, odnosno transfer guru Gianluca Di Marzio.

- Hrvatski Inter igra presing na Modrića - naslov je u Gazzetti, uz dodatak da se "zvijezda Madrida želi se oprostiti s Realom".

Isti izvor navodi da je najveća Interova šansa to što Modrić želi napustiti Real.

- To pokreće novi bum na evropskom fudbalskom tržištu, poput onog kada je prošlog mjeseca Ronaldo iz Reala prešao u Juventus. Inter ne želi samo gledati kako mu najveći rival dovodi ovakvo pojačanje nego odgovoriti jednakom mjerom - Lukom Modrićem.

Di Marzio, tradicionalno najupućeniji novinar u poslove na italijanskoj fudbalskoj pijaci, pod naslovom "Modrić je veliki Interov san" piše da nakon što je kupnjom Vrsaljka riješio desni bek, taj klub sada rješava prioritet - dovođenje igrača najviše klase u vezni red.

- Neusmnjivo teška operacija, ali Inter će napraviti sve da je uspješno okonča.

Otkrio je da je Inter već krenuo u pregovore s Modrićevim zastupnicima, a Realov igrač otvoren ja za opciju prelaska u novi klub. Navodi da je zbog Modrića stopiran gotovo završen posao oko prelaska Artura Vidala.

I Sky Sport navodi da su uspostavljeni prvi kontakti s Modrićevim menadžerom, nakon kojih je došla informacija da je igrač "dostupan". Hrvatski kapiten u Realu zarađuje 10 miliona eura godišnje, a Inter bi mu mogao ponuditi toliko.