open-navfaktor-logo
search
Još jedan napad
Jevrejski doseljenici ubili palestinskog mladića u Nablusu
Palestinski tinejdžer ubijen je na Zapadnoj obali. 
29.01.2023. u 16:50
get url
text

Prema vijestima palestinske službene televizije, 18-godišnji Palestinac Kerem Ali Selman poginuo je od posljedica vatre koju su jevrejski doseljenici otvorili kasno sinoć u Kusiynu u Nablusu, prenosi Anadolija.

Gassan Daglas, službenik za spise jevrejskih naselja koje djeluje pri Palestinskoj oslobodilačkoj organizaciji (PLO), rekao je da je palestinskog mladića ubio Jevrej koji je radio kao čuvar u ilegalnom jevrejskom naselju.

Navodeći da je palestinski mladić povrijeđen usred noći i da je njegova situacija bila skrivena do jutra, Daglas je napomenuo da je njegovu smrt ujutro objavio Izrael.

Ranije ovog mjeseca, devet Palestinaca je ubijeno kada je izraelska vojska izvršila raciju na izbjeglički kamp Jenin na sjeveru okupirane Zapadne obale. U događajima koji su izbili u regionu nakon racije, 22-godišnji Palestinac poginuo je u gradu Er-Ram u okupiranom Istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu.

Prije dva dana, u napadu na ilegalno jevrejsko naselje u okupiranom Istočnom Al-Qudsu/Jerusalemu poginulo je sedam ljudi.

Izraelska policija saopćila je da je neutralisala napadača koji je pobjegao sa lica mjesta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.