open-navfaktor-logo
search
Gradski derbi
Jesu li ovo sastavi koje će danas na Koševo izvesti Musemić i Odović?
Husref Musemić, za razliku od njegovog kolege Milomira Odovića, i nije imao toliko problema prilikom sastavljanja ekipe za današnji derbi
03.11.2018. u 10:37
get url
text

Fudbaleri Sarajeva i Željezničara danas od 17 sati igraju 117. gradski derbi.

Prvoplasirano Sarajevo kao lider Premijer lige BiH ima pet bodova u odnosu na trećeplasiranu ekipu gradskog rivala.

Husref Musemić, za razliku od njegovog kolege Milomira Odovića, i nije imao toliko problema prilikom sastavljanja ekipe za današnji derbi.

Za očekivati je da će Musemić na travnjak najvećeg bh. stadiona poslati ekipu u sastavu: Kovačević, Hebibović, Pidro, Mujakić, Dupovac, Adukor, Stanojević, Rahmanović, Velkoski, Tatar i Ahmetović.

Odović u gradskom derbiju nije mogao računati na pet fudbalera, od kojih se dvojice sam odrekao. Osim povrijeđenih Kjosevskog, Zajmovića i Ramovića, u timu neće biti ni Jovana Blagojevića i Jadranka Bogičevića, koji su odrstranjeni iz prvog tima.

Željo će na Koševu najvjerovatnije napustiti u sastavu: Fejzić, Stevanović, Pavić, Bakrač, Rodin, Šabanadžović, Vranješ, Čurjurić, Zec, Veselinović i Krpić.

U dosadašnjim mešusobnim duelima Željo ima tri pobjede više od Sarajeva (35-32), dok je 49 susreta okončano bez pobjednika, uz gol-razliku 129:129.

Svi koji danas neće moći prisustvovati meču koji se igra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" moći će ga pratiti u direktnom TV prijenosu na platformi MojaTV. Pravdu na meču ljutih rivala dijelit će Irfan Peljto.

Bordo tim je lider na tabeli, dok su Plavi na trećoj poziciji sa pet bodova zaostatka. Izabranici trenera Husrefa Musemića su blagi favoriti i prema kladionici MOZZART. Kvota na pobjedu Sarajeva je 2.35, na remi 3.00, dok se na pobjedu gostiju nudi kvota 3.10.

MOZZART je ponudio još niz opklada za ovaj meč, a izdvaja se i opcija Oba tima daju gol (GG) sa kvotom 2.00. Pogledajte kompletnu ponudu za ovaj meč.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.