open-navfaktor-logo
search
Brojke ne lažu
Jesu li ovo pravi razlozi zbog kojih je Zrinjski porazio Sarajevo?
Poslije tačno 462 dana fudbaleri Sarajeva doživjeli su prvi poraz u domaćim takmičenjima, a nevjerovatan niz aktuelnog prvaka naše zemlje prekinuo je Zrinjski.
08.03.2021. u 19:41
get url
text

Izabranici Sergeja Jakirovića u subotu su s 0:1 slavili na najvećem bh. stadionu. Pobjedu gostima iz Mostara donio je Dragan Juranović golom u četvrtoj minuti utakmice.

Prvi poraz Bordo tima poslije dugo vremena rezultirao je brojnim kritikama navijača na račun igre ekipe Vinka Marinovića. Navijači Sarajeva nisu zadovoljni načinom na koji je bh. prvak igra u prva dva kola proljetnog dijela prvenstva.

Koševski premijerligaš danas je objavio podatke o trojici fudbalera koji su pretrčali najviše kilometara u meču 21. kola protiv Zrinjskog.

Najveću kilometražu u redovima Sarajeva "prevalio" je Krste Velkoski - 11,26 km. Aleksandar Pejović je pretrčao 10,8 km, dok je Andrej Đokanović susret završio sa 10,62 km.

Zanimljivo da je svaki od tri najbolja "trkača" Zrinjskog nadmašio TOP 3 igrača po pretrčanim kilometrima u sastavu Sarajeva.

Bh. reprezentativac Josip Ćorluka pretrčao je 11,84 km. Ivan Enin je prešao nešto manje (11,82 km), dok je Nemanja Bilbija prevalio 11,38 km.

Kritičari igre Sarajeva u posljednja dva kola razloge za poraz mogli bi naći upravo uspoređujući ove podatke.

Zrinjski je otišao korak dalje od Sarajeva, pa je objavio i informacije vezane za najveću ostvarenu brzinu, kao i broj sprinteva. Najveću brzinu ostvario je Ognjen Todorović (31,44 km/h). Slijedi Ivan Enin (31,13 km/h), te Miljan Govedarica (30,76 km/h), dok je najveću brzinu u redovima Sarajeva od 31,31 km/h ostvario Andrej Đokanović

Govedarica je susret završio sa 80 sprinteva. Ćorluka je imao 77, a Nemanja Bilbija 74.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.