Jeste li znali da su ovi glumci slavenskog porijekla

objavljeno: 28.01.2018. u 21:48

Sve ove glumce vidjeli ste u popularnim filmovima i serijama, no možda niste znali da su svi oni slavenskog porijekla. 

Za Ashtona Kutchera ne treba previše toga pisati, njega zna cijeli svijet, no samo rijetki znaju da ima evropske korijene, tačnije češke. Otac mu je češkog porijekla, a majka češkog, njemačkog i irskog. 

David Boreanaz poznat je po svojim ulogama u serijama "Buffy, ubojica vampira" i "Kosti". Prije nego što su promijenili prezime, porodica se prezivala Berginc (slovensko prezime). Majka mu je slovačkog porijekla.

Eric Bana glumio je u mnogim poznatim filmovima poput "Troje" i "Hulka", a rođen je s prezimenom Banadinović. Njegov otac Ivan, s Ericovom je bakom 50-ih godina emigrirao iz Hrvatske u Njemačku, a potom u Australiju. Eric je izjavio da se na službenim dokumentima još zove Eric Banadinović.

Leonardo DiCaprio, glavna zvijezda mnogih filmova, također je slavenskih korijena. Njegova baka Yelena Smirnova je iz Rusije, a i sam Leonardo za sebe kaže da je napola Rus.

Tu je još i poznati glumac Joe Manganiello. Majka mu je iz Hrvatske (Susan Bračanov), a italijansko prezime je naslijedio od oca koji je porijeklom iz Napulja.