open-navfaktor-logo
search
Američki glumac
Jesse Eisenberg zvijezda crvenog tepiha četvrte noći 28. SFF-a: Sarajevo je moj omiljeni grad
Brojna publika, okupila se večeras na trgu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo da pozdravi američkog glumca, reditelja i dramskog pisca Jessea Eisenberga, koji je bio zvijezda crvenog tepiha četvrte noći 28. Sarajevo Film Festivala.
15.08.2022. u 18:52
get url
text

Njegov prvijenac "Nakon što spasiš svijet" bit će prikazan u Ljetnom kinu Coca - Cola, u okviru Open Air Programa, gdje će mu biti uručeno i Počasno Srce Sarajeva.

- Bio sam ovdje ranije, drago mi je da sam se vratio nakon toliko godina da pokažem supruzi ovaj divni grad, koji se dosta izmijenio. Prvo sam ovdje bio kao turist, ali doći ovdje sa filmom je čast. Volim pisanje, mnogo vremena provodim u biblioteci. Ovo je moj omiljeni grad, sretan sam da imam bilo kakvu priliku da budem ovdje, posebno sto ću primiti nagradu- kazao je Eisenberg.

{$galerijaFotografija}

Crvenim tepihom prošetala je i ekipa slovenačkog filma "Jahači", koji će večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo zabilježiti svjetsku premijeru u okviru takmičarskog programa Igrani film.

Film je rađen u koprodukciji Slovenije, Hrvatske, Srbije, Italije i BiH, a rediteljski potpis stavlja Dominik Mencej.

- Film je subjektivan jer priča ide iz perspektive lika Tomaža, on odrasta uz ovo putovanje, uz dosta retrospektive i vraćanja na ono što mu je u mislima. Htjeli smo da vidimo kroz našu današnju pespektivu nečiju viziju budućnosti u prošlosti – kazao je Mencej.

Na crvenom tepihu, brojnim medijima pozirali su i: Nikola Kojo, Boban Jevtić, Milan Marić, Anđela Jovanović, Izudin Bajrović i Alban Ukaj.

SFF, Crveni tepih, 15.08.2022.
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.